Seperti biasa...asal bulan ramadhan je..mula la ramai sibuk mengepost resepi2 diorang untuk dikongsi..aku dengan besar hatinya copy la dari sebuah blog ni..sebab rasa biskut ni unik la beb...jom cuba!!
Biskut Raya Angry Bird
Bahan-bahan
130gm mentega (saya guna brand Farm Cow)
60gm gula aising
1 biji kuning telur
120gm tepung gandum
30gm tepung kanji
50gm tepung beras
1 sudu teh pes strawberi
Biji bijan hitam (secukupnya)
Pewarna coklat dan toothpicks
Gula-gula hiasan bentuk hati (secukupnya)
Cara-cara
1. Tepung gandum, tepung kanji dan tepung beras pulut diayak bersama.
2. Gaul mentega, gula aising dan kuning telur hingga sebati dan masukkan tepung tadi. Uli hingga menjadi doh.
3. Asingkan 30gm dari doh tadi dan biarkan dengan warna asal. Doh selebihnya di tambahkan dengan pes strawberi dan uli hingga sebati
4. Ambil sesudu teh rata doh berwarna (saya gunakan sudu sukatan cecair khas), bentukkan kepada segitiga..
5. Bakar biskut dengan kepanasan 120°C selama 20-25 minit. Sejukkan sebelum disimpan ke dalam bekas kedap udara.
SUMBER
Biskut Raya Angry Bird
Bahan-bahan
130gm mentega (saya guna brand Farm Cow)
60gm gula aising
1 biji kuning telur
120gm tepung gandum
30gm tepung kanji
50gm tepung beras
1 sudu teh pes strawberi
Biji bijan hitam (secukupnya)
Pewarna coklat dan toothpicks
Gula-gula hiasan bentuk hati (secukupnya)
Cara-cara
1. Tepung gandum, tepung kanji dan tepung beras pulut diayak bersama.
2. Gaul mentega, gula aising dan kuning telur hingga sebati dan masukkan tepung tadi. Uli hingga menjadi doh.
3. Asingkan 30gm dari doh tadi dan biarkan dengan warna asal. Doh selebihnya di tambahkan dengan pes strawberi dan uli hingga sebati
4. Ambil sesudu teh rata doh berwarna (saya gunakan sudu sukatan cecair khas), bentukkan kepada segitiga..
5. Bakar biskut dengan kepanasan 120°C selama 20-25 minit. Sejukkan sebelum disimpan ke dalam bekas kedap udara.
SUMBER
Suka Tengok Bila Korang Komen!~